PILAITĖS BENDRUOMENĖ

Su šv. Kalėdom ir 2012-aisiais Metais!

2011-12-24

 

 

Mieli Pilaitiškiai ir Pilaitiškių svečiai,

dar kartą Motulės Saulės padedamas Būties ratas apsisuko, stabtelėjo sekundėlei ir vėl rieda iš naujo. Kiekvienam iš Mūsų suteikia naują galimybę rinktis. Linkime turiningo ir išmintingo pasirinkimo! Džiaugsmingų šv. Kalėdų! Prasmingų ir šviesių ... 2012-ųjų Metų!


Pilaitės vidurinė mokykla kvietė į Kalėdinį koncertą

2011-12-20

 

 

Gruodžio 19 d. visi Pilaitės gyventojai buvo kviečiami į Kalėdinį koncertą. Koncertas, prasidėjęs Pilaitės vidurinės mokyklos direktoriaus Zotiko Popovo šiltais Kalėdiniais sveikinimais visiems surinkusiems į aktų salę, galėjo įtikti pačiam įvairiausiam skoniui.
Plačiau:


Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys pilaitiškius ragino nebūti moliu!

2011-12-12

 

 

Pasitaiko, Pilaitę nors kartą per metus apsilankymu pagerbia Vilniaus miesto savivaldybės atstovai. Paskutinę kalendorinio rudens pavakarę su pilaitiškiais, jų bendrijų, komitetų atstovais aštriais bendrais sostinės infrastruktūros pagerinimo ir vietinės savivaldos klausimais diskutavo Vilniaus miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vadovė Vita Braškienė ir Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Algirdas Strelčiūnas. Turėjo ką pilaitiškiams ir svečiams pasakyti ir Albinas Šniras – Pilaitės seniūnas. „Pilaitės bendruomenės“ pirmininkė Janina Gadliauskienė, dažnai būnanti kitoje savivaldos funkcionierių barikadų pusėje, sužinojus, kad ruošiamas pakartotinis, neva taupymo sumetimais, vajus jungti seniūnijas, įsitikinusi, kad ir Pilaitė turėtų išlikti nesujungta, kaip turėtų išlikti ir seniūnas Pilaitėje, nesvarbu, kokių pažiūrų jis būtų. Juolab, kai Pilaitė plečiama, todėl pastoviai atsiras opių ir vietoje greito sprendimo reikalaujančių problemų. Ji priminė: „Pilaitės bendruomenė“ nuo pat atsiradimo pradžios buvo už realią, o ne deklaruojamą savivaldą. Ne kartą ši bendruomenė pasisakė ir už seniūno rinkimą iš vietos gyventojų.
Plačiau:


„Pilaitės bendruomenės“ pirmasis renginys „Beepart“ centre - vakaras skirtas režisieriui A. Tarkovskiui

2011-12--07

 

 

Pilaitėje duris atvėrus „Beepart“ kūrybinėms dirbtuvėms, atsirado palankesnės sąlygos plėtoti pačią įvairiausią kultūrinę veiklą. „Pilaitės bendruomenė“ pasinaudojo tokia galimybe ir čia surengė pirmą kultūrinį renginį. Jis buvo skirtas ženkliam kinematografui Andrejui Tarkovskiui. Gruodžio 2 d., ilgai brandinęs lietų, prapliupo dangus visoje Lietuvoje. Lietus neaplenkė ir Pilaitės, o vakarop priminė liūtį. Žinantys A. Tarkovskio kūrybą būtų nustebę, jei tokio lietaus nebūtų sulaukta. Lietus neprisidėjo prie gausesnio žiūrovų skaičiaus, bet atėjusieji į tokį vakarą turėjo ką veikti. Plačiau:


Pilaitėje vakaras kino grandui Andriejui Tarkovskiui

2011-11-28

 

 

„Pilaitės bendruomenė“ kviečia gruodžio 2 d. (penktadienį) prisiminti kino grandą Andriejų Tarkovskį (2012 metais ruošiamasi paminėti jo gimimo 80-tį).
Bus rodomas dokumentinis filmas, supažindinama su jam skirtomis knygomis. Vakarą ves ir autentiškais prisiminimais apie šį genialų kūrėją dalinsis Lietuvos sentikių kultūros ir švietimo asociacijos pirmininkas, foto menininkas, kino kūrėjas ir eruditas Vasilijus Degtiariovas – Tarkovskių šeimos bičiulis.
Vakaro pradžia 19 val. 30 min. Nuo 19 val. bus galima supažinti su A. Tarkovskiui skirta V. Degtiariovo foto paroda.
Vakaras vyks „Beepart“ kūrybinėse dirbtuvėse (modernus pastatas pamiškėje prie RIMI, Vydūno g.4 ).

 

Rengėjas v.o „Pilaitės bendruomenė“
mob. tel.: 861184445, el. paštas:
pilaites.bendruomene@gmail.com

 

Rėmėjas všį „Beepart“
mob. tel : 861638568, el. paštas:
andrius@beepart.lt
www.beepart.lt


Bieliūnų ar kitokio ąžuolo paminklas turėtų atsirasti Pilaitėje

2011-11-17

 

 

Lapkričio 9 d. Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijoje svarstytas išvirtusio Bieliūnų ąžuolo likimas.

Apie šį ąžuolą 2011-10-21 skelbėme savo tinklaraščio Naujienuose: http://www.pilaitesbendruomene.lt/images/naujienos/ Bieliunu_azuolo_issaugojimas_Daiva_Cervokiene_miskai_2011.pdf Nutarta ištirti, ar jis tinkamas galimiems paminklams, iš kurių vieną, skirtą mūsų tautos kovoms už laisvę įprasminti, „Pilaitės bendruomenė“ norėtų matyti Pilaitėje. Jei šis ąžuolas būtų pagedęs, pažadėta tokiam tikslui išskirti kito ir sveiko ąžuolo dalį. „Pilaitės bendruomenei“ tektų pasirūpinti, kad iš jo būtų padarytas paminklas ir jis stovėtų Pilaitėje.


Ir toliau turėtų kursuoti mikroautobusas!

2011-11-14

 

Pilaitės gyventojų sunerimę, jog artimiausiu metu gali būti panaikintas likęs vienintelis maršrutinis mikroautobusas: „Pilaitė-Stotis; Stotis-Pilaitė“, dažnai pagelbėjantis greičiau ir patogiau pasiekti Geležinkelio, Autobusų stotis ir kitus svarbius sostinės taškus. Jie kreipėsi į „Pilaitės bendruomenę“ prašydami palaikyti jų norą, kad ši patogi susisiekimo priemonė nebūtų išbraukta iš viešo transporto sąrašo. „Pilaitės bendruomenė“ raštu kreipėsi į Vilniaus savivaldybę, kuriame palaiko Pilaitės gyventojų iniciatyvą: ši priemonė ir toliau turi kursuoti Pilaitės ir kitų Vilniaus gyventojų patogumui. Plačiau šia tema galima pasiskaityti:
http://verslas.delfi.lt/automoto/article.php?id=50860133 http://www.alfa.lt/straipsnis/12610169/ Didmiesciuose.is.centro.dings.marsrutiniai.taksi=2011-10-05_09-42/
http://www.technologijos.lt/p/spausdinti?name=S-22286
http://entuziastai.marsrutai.lt/2011/11/12/ vadim-vileita-transporto-problema-vilniuje-isspres-tik-pirmenybe-viesajam-transportui.aspx
http://verslas.delfi.lt/ automoto/sostines-mikroautobusuose-renkami-parasai-pries-marsrutiniu-taksi-isstumima-is-miesto-centro.d?id=50860133
http://www.delfi.lt/ news/ringas/lit/zsilenas-nesikabinekite-prie-mikriuku.d?id=51632553
http://www1.lrytas.lt/-13204780591318348835-vilniaus-valdžia-ners-į-taksi-verslą.htm


Kviečiame apsilankyti!

2011-11-11

 

Lapkričio 11 d. (2011 11 11) 17 val. kūrybinėse „Beepart“ dirbtuvėse atidaroma Andriaus Ciplijausko retrospektyvinė 2001-2007 metų plakatų paroda, skirta kovai prieš narkotikus, bei plakatai pristatantys Lietuvą įvairiuose kultūriniuose renginiuose užsienyje, pavyzdžiui, Frankfurto knygų mugėje ar UNESCO centrinėje būstinėje Paryžiuje.


Pirmieji šviečiantys helovyniški moliūgai Pilaitėje

2011-11-03

 

 

Spalio 29 d. į kūrybines „Beepart“ dirbtuves rinkosi norintys išbandyti savo jėgas pirmame Pilaitės helovyniškų moliūgų pjaustymo čempionate. Nugalėtojų už gražiausią, inovatyviausią, beprotiškiausią ir klasikinį helovynišką moliūgą laukė penki prekybos centro „PUPA“ įsteigti prizai. Kaip šiame čempionate sekėsi varžytis dėl prizų, (Plačiau):


Dega žvakelės ant vėlių kalnelių

2011-10-28

 

 

Graži iniciatyva prieš visuotiną mirusiųjų pagerbimo laiką bendromis pastangomis sutvarkyti neprižiūrimas kapavietes, o per visų Šventųjų dieną – lapkričio 1-ąją ar per Vėlines – lapkričio 2-ąją – ant jų uždegti žvakelę. Spalio 21 d. Vilniuje vyko neprižiūrimų kapų tvarkymas. Prie jo prisidėjo ir Pilaitės vidurinės mokyklos dešimtų ir vienuoliktų klasių moksleiviai. Jie tvarkė Rasų kapines. Pilaitė taip pat turi kapinaičių. Bet jos nedidelės ir dar neblogai prižiūrimos artimųjų. Betgi Vilniuje kapinaičių ir kapinių apstu, kurioms jau reikalingas dėmesys iš šalies, o senesnių ir didesnių sutvarkymui būtina svari valstybės pagalba. Tarp tokių – Bernardinų kapinės. Apie pastangas jas sutvarkyti ir apie nuveiktus darbus galima sužinoti iš joms skirtos tarptautinės mokslinės konferencijos „Vilniaus Bernardinų kapinėms 200 metų“ dalyvės pilaitiškės Angelės Šarlauskienės įspūdžių.

Plačiau:

Moliūgų pjaustymo čempionatas

2011-10-27

 

 

Jau šį šeštadienį - spalio 29 d. 16 val. „Beepart“ dirbtuvėse vyks pirmasis Pilaitės moliūgų pjaustymo čempionatas! Pasiimk moliūgą, peiliuką ir ateik į dirbtuves, kur darysim gražiausią „helloween“ moliūgą. Moliūgai bus eksponuojami čia pat miškelyje, o iš jų renkamas gražiausias, inovatyviausias, beprotiškiausias ir klasikinis. Nugalėtojai džiaugsis prekybos centro PUPA įsteigtais 5 prizais.

Sprendžiamas tolesnis Bieliūnų ąžuolo likimas

2011-10-21

 

Ar 1831 metų sukilimą menantis ąžuolas, augęs Pilaitės pašonėje (Smilgių miške), kurio link kelią sukilėliams rodydavo jam prijautęs Pilaitės dvare tuo metu gyvenęs Vilniaus universiteto profesorius Mykolas Fričinskis, turi šansų meniškai apipavidalintas apsistoti Pilaitės daugiabučių rajone, kuriame ženkli stoka meniškai įprasmintų erdvių, ir tapti vieta, prie kurios galėtume rinktis iš šiais laikais pasitarti pačiais skaudžiausiais mūsų gyvenimo klausimais ar paminint Lietuvai ženklesnius jubiliejus? Apie tai ir daugiau galima sužinoti „Pilaitės bendruomenės“ narės, žurnalistės Daivos Červokienės straipsnyje „Kas įkvėps išvirtusiam ąžuolui gyvybę? Paminklus ąžuolams tenka kurti žmonėms“, išspausdintame žurnale „Miškai“.

Pirmasis „Beepart“ šviesos instaliacijų festivalis

2011-10-18

 

 

Pradėjus temti, Pilaitėje spalio 15 d. prie neseniai įsikūrusių kūrybinių dirbtuvių „BEEpart“ prasidėjo pirmasis šios naujos viešos institucijos sumanytas tarptautinis šviesos instaliacijų festivalis. Tokie renginiai numatomi organizuoti kasmet. Šiame renginyje dalyvavo menininkai iš Ciuricho (Šveicarija), Klaipėdos ir Vilniaus. Išradingai buvo panaudotos šio Vilniaus daugiabučių rajono natūralios ir dirbtinės erdvės. Išsiruošusiam į tokį šviesos festivalį buvo kur paganyti akis ir kažką mielo atrasti savo širdžiai.

Plačiau:

Prisimintas Antanas Sakalauskas – kuklusis Lietuvos laisvės gynėjas

2011-10-12

 

 

Sukanka vieneri metai, kai Anapilin išėjo šviesi asmenybė, sausio 13-osios įvykių dalyvis, žmogus atsidūręs po okupantų tanku, „Pilaitės bendruomenės“ narys Antanas Sakalauskas. Spalio 7-ą dieną rinktasi prie namo Pilaitėje (Įsruties g. Nr.8), kuriame gyveno, jį prisiminti, o spalio 8-ąją vykta į kapines Antaviliuose, kuriose atgulė amžinojo poilsio. Spalio 7-ąją paminėti šio Lietuvos laisvės gynėjo Pilaitėje susirinko patys įvairiausi žmonės. Paminėjimas vyko dalyvaujant politikams, vietos valdžios atstovams, mokiniams, mokytojams, visuomeninėms organizacijoms, Pilaitės gyventojams, artimiesiems ir bendražygiams. Paminėjimas buvo tarsi ir etikos pamoka, kurioje buvo ko pasimokyti ir moksleiviams, ir suaugusiems. Skverelyje prie namo, kuriame gyveno Antanas Sakalauskas, pasodinti alyva ir klevelis.

Plačiau:

Dėmesio! BEEpositive šviesos instaliacijų festivalis

2011-10-12

 

 

Jau šį savaitgalį spalio 15 d. 19 val. Vilniaus mikrorajone – Pilaitėje – bus šviesu kaip niekada. Čia vyks tarptautinis šviesos instaliacijų festivalis – didžiausias kultūrinis renginys miegamuosiuose rajonuose per visą Nepriklausomybės laikotarpį.
Renginio organizatoriai kūrybinės dirbtuvės „BEEpart“ kviečia vilniečius ištrūkti iš miesto centro ir savaitgalį praleisti netradicinėje aplinkoje. „Idėja kilo įkūrus „BEEpart“ kūrybines dirbtuves siekiant suburti vietos bendruomenę bei surengti kultūrinius renginius“, – sako „BEEpart“ įkūrėjas Andrius Ciplijauskas.
Plačiau:

Kviečiame dalyvauti!

2011-10-04

 

Sukanka vieneri metai, kai anapilin išėjo šviesi „Pilaitės bendruomenės“ narys, šviesi asmenybė, sausio 13-osios įvykių dalyvis, žmogus atsidūręs po okupantų tanku
ANTANAS SAKALAUSKAS

 

 

Nuoširdžiai kviečiame į jo paminėjimą spalio 7 d. ( penktadienį ) 12 val. prie namo Įsruties g. 8, kuriame gyveno.
Minėjime dalyvaus:
- Seimo narys Paulius Saudargas,
- Pilaitės seniūnas Albinas Šniras,
- UAB „Naujoji Pilaitė“ direktorius Liucijus Norvilas,
- „Lietuvos Nepriklausomybės gynimo Sausio 13 - osios brolijos“ atstovai.
Minėjimo metu:
M. Mažvydo mokyklos mokinių muzikinė programėlė (vadovė mokytoja Audronė Lašinskienė);
Skambės Antano Sakalausko sūnaus Jono - „El Fuego“ vokalisto ir Pilaitės dienos centro folklorinio ansamblio „Diemedis“ (centro vadovė Irena Orvidienė) kūriniai.
Prie namo, kuriame gyveno Antanas Sakalauskas, bus sodinami medeliai.
Minėjimo vedančioji: Lietuvos skautų sąjungos vadovė Dalia Tarailienė
Telefonas pasiteiravimui: 8 611 84445

Kviečiame prisijungti prie kelionės į Asyžių „TIESOS PILIGRIMAI – TAIKOS PILIGRIMAI"

2011-09-30

 

 

Prieš 25 metus Šventasis Tėvas palaimintasis popiežius Jonas Paulius II pakvietė skirtingų religijų, krikščionis ir nekrikščionis, kultūros ir mokslo atstovus keliauti su juo į Asyžių kaip tiesos ir taikos piligrimams ir pašvęsti vieną dieną susikaupimui, dialogui ir maldai už taiką ir teisingumą pasaulyje. Asyžiuje bus iškilmingai paminėtos šio istorinio Maldų už pasaulio taiką susibūrimo 25-osios metinės.
Kelyje į Asyžių Jūsų laukia prasmingi turistiniai maršrutai su nakvyne autobuse (miegamosios vietos) ir viešbučiuose. Plačiau apie šios kelionės maršrutą:

http://www.piligrimai.lt/roma-2011-spalis

Daugiau apie kelionės tikslą:

http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2011-04-04-benediktas-xvi-pakviete-visus-geros-valios-zmones-dalyvauti-tiesos-ir-taikos-piligrimysteje-i-asyziu/60640

„Pilaitės bendruomenės“ teatras gastroliavo Puziniškyje ir Jotainiuose

2011-09-29

 

 

„Pilaitės bendruomenės“ teatras vykdo užsibrėžtą tikslą – su trečiuoju spektakliu „Mano vardas Lietuva“, kuris apie dešimt garsių Lietuvos moterų, yra pasiryžęs aplankyti su šio spektaklio herojėmis susijusias vietas ir ten suvaidinti. Šį kartą patraukta į Puziniškį, prie Panevėžio, į Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimtinę, juolab, kad šiai garbiai Lietuvos veikėjai šiemet suėjo 150 metų, o jos įsteigti labdaringi savišvietos ir saviugdos kursai suaugusiems, kuriems jau 85 metai, vėl atgaivinti. Pakeliui užsukta ir į Jotainius, kaimo gyvenvietę prie Panevėžio, turinčią 600 gyventojų ir net senelių namus. Čia taip pat vaidinta.

Plačiau:

Ant Pilaitės piliakalnio penktąjį kartą paminėta Baltų vienybės diena

2011-09-25

 

Pilaitiškiai ir jų artimiausi kaimynai iš Buivydiškių ir Viršuliškių rugsėjo 22-ąją penktąjį kartą uždegė ant Pilaitės piliakalnio Baltų vienybės dienai skirtą laužą, paminėjo Rudens lygiadienį ir taip prisidėjo prie bendros baltų piliakalnių ugnies sąšaukos šventės.

 

 

Plačiau apie šią šventę:

Mieli Pilaitiškiai ir Pilaitiškių kaimynai!

2011-09-19

 

 

Rugsėjo 22 dieną (ketvirtadienį) 18 val. 30 min. ant Pilaitės piliakalnio rengiama BALTŲ VIENYBĖS DIENAI skirta šventė. Tai puiki proga su kitais pilaitiškiais ir jų artimiausiais kaimynais pasiklausyti teatralizuotų „Pilaitės bendruomenės“ teatro istorijų apie kovas su kryžininkais ir kitais pavergėjais, išsakyti savo lūkesčius ir paieškoti kelių kaip bendromis pastangomis padaryti gyvenimą gražesnį, bei, pasitinkant rudens lygiadienį, drauge pasilinksminti ir pasivaišinti. Ateidami nepamirškite vaišių kaimynui ir geros nuotaikos.
Labai lauksime!

 

Rengėjai:
Vo „Pilaitės bendruomenė“
Všį „Beepart“

Sveikiname DALIĄ TARAILIENĘ

2011-09-10

 

 

„Pilaitės bendruomenės“ aktyvistę,
rezidavusią Austrijoje, su Lietuvos
Nepriklausomybės pripažinimo
ir diplomatinių santykių atnaujinimo
20-mečiu. Visokeriopos sėkmės pačios
įvairiausios tarnystės kelyje.

Pilaitėje kūrybinių dirbtuvių link eita dvidešimt metų

2011-09-08

 

Rugsėjo 6-oji nelepino giedra. Iš pat ryto lijo. Tik prieš 18 val. perstojo lyti. Pilaitiškiai ir jų svečiai šeimomis, bendraminčių grupelėmis traukė į viešosios įstaigos „Beepart“ kūrybinių dirbtuvių atidarymą. Čia juos pasitiko maloniai nuteikianti muzika, kviečianti pakilti į antrą aukštą, kuriame turėtų vykti patys įvairiausi užsiėmimai, ir apsižvalgyti.
Plačiau apie šį įvykį, „Beepart“ kūrybinių dirbtuvių pasiūlymus pilaitiškiams ir pilaitiškių pageidavimus:

Mielieji Pilaitės gyventojai!

2011-09-05

 

Tarsi išmuša ilgai laukta akimirka – galimybė pačioje Pilaitėje turėti pačiai įvairiausiai mūsų veiklos raiškai tinkamą vietą. Galite ir jūs tapti tiesioginiu šio įvykio liudytoju, žinoma, jeigu surasite laiko rugsėjo 6 d. ir 18 val. atvyksite į VŠĮ kūrybinių dirbtuvių BEEPART atidarymą.
PILAITĖS ENDRUOMENĖ remia šį poslinkį mūsų viešame gyvenime ir kviečia savanoriškais ir kitokiais pagrindais prisijunti prie visokeriopo jo išpuoselėjimo. Daugiau apie BEEPART kūrybinių dirbtuvių atidarymą galima sužinoti čia:

http://www.beepart.lt/uploads/images/news/skelbimas%20a5.jpg

 

Žemėlapis

Mieli pilaitiškiai! Su Mokslo ir Žinių diena!

2011-09-01

 

 

Primename: Lietuvoje rugsėjo 1-oji pradėta iškilmingai švęsti nuo 1980-ųjų, kaip ir kitose Tarybų Sąjungos šalyse. Į Rusiją ši tradicija atkeliavo iš Bizantijos, manant: būtent šią dieną Dievas pradėjo kurti pasaulį. Tad rugsėjo 1-oji kartu ženklino ir Naujųjų metų pradžią. Šią tradiciją XV a. pabaigoje perėmė caras Ivanas III-sis, kai vedė paskutinę Bizantijos princesę.
Pilaitėje mokslo metų pradžią skelbia keturios čia veikiančios mokyklos. Galime pasidžiaugti: tarp jų duris atveria ir Pilaitės vidurinė mokykla, siekianti tapti Gimnazija. Tai Pilaitės gyventojų, čia veikiančių visuomeninių organizacijų ir mokytojų bendrų pastangų rezultatas.

„Misijos Lietuva 2030“ garvežiukų Pilaitėje nesulauksime, bet dėl to galvos neskauda

2011-07-08

 

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną startavo Lietuvos jaunimo organizacijų vykdomas projektas „Misija Lietuva 2030“. Tai ilgalaikio planavimo dokumento bei valstybės strateginio planavimo pagrindas, norint išjudinti Lietuvos visuomenę, paskatinti šalies pažangą, konkurencingumą ir pasiekti visų gerovę 20-ties metų į priekį laikotarpyje. Ketinama aplankyti 103 Lietuvos miestus. Šio projekto dalyviai susitiks su savivaldybių atstovais, vietos bendruomenėmis. Pristatydami Lietuvos pažangos strategijos projektą „Lietuva 2030“, diskutuos apie Lietuvos valstybės ir visuomenės ateitį, savo miesto ar miestelio perspektyvas, aptars kiekvieno Lietuvos piliečio galimą indėlį į savo vietos ir visos Lietuvos gerovę. Šio vajaus garvežiukų – jaunimo – nesulauksime Pilaitės padangėje. Jų apsilankymas čia neužplanuotas. Be to, pats vasaros įkarštis. Jei ir būtų numatę čia užsukti ir surinkti Pilaitės patobulinimui skirtus mūsų idėjų perliukus, kuriuos nuvežtų iki tų, kurie turėtų mūsų įgaliojimus juos iki 2030 metų paversti realybe, galima numanyti, negausiai susirinktumėme. Kita vertus, nevertėtų gaišti laiko. Pilaitės vizija, siekiant jos įgyvendinimo, ne kartą brukte brukta ne vienai ganėtinai biurokratiškai nusiteikusiai Vilniaus tarybai. Jos pakartotinai nebebrukame ir savo Seniūnijai – centralizuotos ne tik mūsų Pilaitės vizijos finansavimo galimybės. Pilaitės vizijos įgyvendinimas be palaiminimo iš Vilniaus savivaldybės mūrų net negalėtų pradėti skintis kelią į gyvenimą. Taigi, vietinė savivalda visiškai dar ne vietinė savivalda.
Apie gražias „Pilaitės bendruomenės“ iniciatyvas Pilaitei patobulinti ir pagražinti galima sužinoti, apsilankius mūsų tinklalapyje: http://www.pilaitesbendruomene.lt/vizija.html.
Gal turite savų pasiūlymų, kurių neaptikote mūsų paskelbtoje Pilaitės vizijoje? Maloniai jų lauktumėme šiuo adresu: pilaites.bendruomene@gmail.com arba mobiliuoju telefonu: 861184445.
Na, o tiems, kurie mažiausia žino, kas tai per vajus, pirmosios jam skirtos konferencijos dalyvės Angelės Šarlauskienės iš Pilaitės įspūdžiai: „Kultūrininkai suskubo į Valstybės pažangos traukinį“.

Kviečiame prisidėti prie prasmingos iniciatyvos Pilaitėje įgyvendinimo!

2011-07-08

 


„Pilaitės bendruomenė“ aštuntąją Pilaitės giesmininkų rinktinę „Naktis pražydusi diena“, parengtą Devintajam Poezijos pavasariui Pilaitėje, dedikavo jau šviesios atminties Antanui Sakalauskui (1952 09 18 - 2010 10 08) – aktyviam šios bendruomenės nariui, Sausio 13-osios įvykių dalyviui, žinomam kaip Laisvės gynėjui, kuris tą lemtingą naktį atsidūrė po okupantų tanku ir buvo sunkiai sužalotas.
Iki spalio pradžios, mirimo metinių dieną, esame numatę Pilaitėje, prie namo (Įsruties g. Nr. 8), kuriame Antanas Sakalauskas gyveno, atidengti atminimo lentą. Malonu, kad gavome leidimą iš Vilniaus savivaldybės šiai savo iniciatyvai įgyvendinti. Didžiulis rūpestis, iš kur gauti pinigų tokiai lentai įrengti? Bendruomenei pačiai palikta spręsti, kaip jų prasimanyti.
Norintys ir galintys finansiškai prisidėti prie tokios atminimo lentos įrengimo, susisiekite su mumis šiuo adresu:

pilaites.bendruomene@gmail.com

arba mobiliuoju telefonu: 861184445.

 

Iš anksto dėkinga „Pilaitės bendruomenė“

 

Pilaitės liaudies teatras LIETUVOS vardą garsino Žemaitijoje

2011-06-14

 

 

„Pilaitės liaudies teatras“, įsikūręs pačioje 2008 metų pabaigoje, jau pastatė tris veikalus. Su trečiuoju spektakliu „Mano vardas Lietuva“ birželio 11 d. buvo pakviestas į tradicine tampančią 75-uosius metus skaičiuojančio Jazmino Žydėjimo Šventę Žemaitijoje. Ji vyko netoli Plungės, Purvaičiuose, atkuriamoje Lietuvos visuomenės ir kultūros veikėjo, fiziko, etnografo, profesoriaus Igno Končiaus memorialinėje sodyboje. Gaiviai dangui apsitraukus debesimis ir nebealinant karščiui, klojimo teatrui ir panašiems renginiams skirtame pastate, tik išvakarėse pabaigus jame sudėti naujas grindis, žodžiais „Aš ateinu nuo klonių ir miškų, / Paežerių, nuo upių, jūros kranto. /Aš – iš visur. /Aš – Lietuva esu. / Ir man mieliausias tiktai šitas vardas!“ prasidėjo šis spektaklis, pirmą kartą suvaidintas 2010 metų balandžio 11-ąją. Tai spektaklis apie 10 garsiausių Lietuvos moterų (scenarijaus autorė ir režisierė Dalia Tarailienė).

 

Plačiau

Pilaitės liaudies teatras

2011-06-07

 

 

„Pilaitės liaudies teatras“, įsikūręs pačioje 2008 metų pabaigoje, jau pastatė tris veikalus. Trečiasis spektaklis: „Mano vardas – Lietuva“ apie 10 garsiausių Lietuvos moterų (scenarijaus autorė ir režisierė Dalia Tarailienė). Jis jau turėjo tris premjeras. Ketvirtajai pakviestas birželio 11 d., šeštadienį (pradžia 14 val.) į Purvaičius, netoli Plungės, Lietuvos visuomenės ir kultūros veikėjo, fiziko, etnografo, didžio Lietuvos patrioto, profesoriaus Igno Končiaus memorialinę sodybą. Tai antrasis vaidinimas išvykoje. Pirmą kartą išvykoje šis spektaklis rodytas 2010 metų pavasarį Šiaulių kultūros rūmuose.

Ar reikėtų taip skubėti?

2011-05-27

 

UAB „Naujoji Pilaitė“ daugeliui Pilaitės gyventojų atlieka pastatų bendrosios nuosavybės administravimo ir techninės priežiūros darbus. Pastaruoju metu ši įstaiga tarsi ir tarpininkauja padėdama „Vilniaus energijai“ perimti daugiabučių namų savininkų bendrijų „neva“ renovuotų šilumos punktų priežiūrą jos žinion. Jau išdalinti balsavimo lapai, kuriuos reikia į urną įmesti iki gegužės 31 d. Lapuose nurodytos kainos, jei šiluma „Vilniaus energijos“ būtų teikiama iš individualių šilumos tiekėjų priklausančių šilumos punktų ir jei šiluma būtų teikiama iš individualių vartotojams priklausančių šilumos punktų. Siūloma balsuoti: arba už „neva“ renovuoto šilumos punkto įrenginių priežiūrą šilumos tiekėjui UAB „Vilniaus energija“, neišperkant šio renovuoto šilumos punkto įrenginių iš jų teisėto savininko, o renovuoto šilumos punkto įrenginių įgijimo namo butų ir kitų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės teise klausimo išsprendimą atidedant vėlesniam laikui, arba, tai išsiperkant iš jų „neva“ teisėto savininko pagal įrenginių likutinę vertę, o lėšas renovuoto šilumos punkto įsigijimui surinkti iš daugiabučių savininkų proporcingai pagal jiems nuosavybės teise priklausančių patalpų naudingąjį plotą.
Kyla klausimas, ar šis vajus ne per ankstyvas, kai šiuo metu dar neišspręstas klausimas: kas iš tiesų yra tikrasis tokių „neva“ renovuotų punktų šeimininkas? Šiuo klausimu neigiamai pasisakė daugelis Vilniaus miesto Daugiabučių namų savininkų bendrijų, kad tokioms bendrijoms priklausantys šilumos punktai niekada nebuvo perduoti UAB „Vilniaus energija“, todėl ir negalėjo tapti šios įmonės nuosavybe, todėl jos nesiruošia perduoti nei šilumos punktų nuosavybės, nei jų priežiūros (Šių bendrijų kreipimosi į LRS pirmininkę I. Degutienę ir LRS frakcijas raštas 2011 04 20).

Be to, manoma, kad skubama, kuo greičiau, jei neperimti visų mūsų nuosavybę į savo rankas, tai dar ir pasipelnyti, leidžiant savo turtą pakartotinai patiems išsipirkti. Manoma, kad tai skubama ir dėl to, kad Lietuvos Respublikos Seimas ruošiasi priimti įstatymą, neleidžianti iš vienų rankų tiekti energiją ir valdyti šilumos punktus.
Plačiau apie galimas vilniečių šildymosi perspektyvas straipsnyje: „„Vilniaus energijos“ akcijų perleidimas gali būti nenaudingas Lietuvai ir vilniečiams“

Devintasis Poezijos pavasaris Pilaitės miške buvo skirtas visiems gynusiems ir ginantiems šventus LAISVĖS iškovojimus

2011-05-25

 

2011 gegužės 21 d. pavasario popietę (nors ruošėsi lyti, bet nelijo, nekepino saulė, bet nebuvo šalta) Pilaitėje startavo 47-asis tarptautinis Poezijos pavasaris. Jis čia buvo devintasis. Į pievelę Pilaitės miške prie miškininko Vytauto Dabriškos namų rinkosi poezijos mylėtojai iš viso Vilniaus ir pačios Pilaitės

 

 

Šventėje uždėrėjo nepaprastas svečių būrys. Kadangi šis poezijos pavasaris buvo skirtas visiems gynusiems ir ginantiems šventus Laisvės iškovojimus, šioje šventėj maloniai sutiko dalyvauti gyvoji disidentinės kovos sovietmečiu legenda vienuolė Nijolė Sadūnaitė, kuri ir šiuo metu atsiliepia į opias mūsų tautos ir viso krašto problemas.

 

Plačiau apie šį Poezijos pavasarį:

 

Pilaitės giesmininkų ir bičiulių poezijos ir miniatiūrų rinktinė

„Naktis pražydusi diena“

Devintasis Poezijos pavasaris Pilaitėje

2011-05-17

 

 

Devintojo Poezijos pavasario


„Naktis pražydusi diena“


šventės paukštė
vėl rengiasi išskleisti sparnus Pilaitėje

*

Šventė skiriama
Visiems gynusiems ir ginantiems šventus LAISVĖS iškovojimus



Šventė vyks:
Gegužės 21 d. (šeštadienį)
Pradžia: 15 val.
Pilaitės miške, prie Vaikų žaidimo aikštelės
(Smalinės g. 20a)

*

 

Šventėje dalyvaus:


Gyvoji disidentinės kovos legenda vienuolė Nijolė Sadūnaitė,
LRS kanceliarijos Parlamentarizmo istorijos ir atminties įamžinimo skyriaus vadovė Angonita Rupšytė
Eiles skaitys svečiai ir Pilaitės gyventojai:
Jonas Kalinauskas, Alma Karosaitė, Jolanta Sereikaitė, Dalia Jankauskaitė, Paulius Saudargas, Vasilijus Degteriovas, Karolina Biekšaitė, Lida Tamulevičienė, Julija Lašinskaitė, Aušra Abraitytė, Česlavas Maculevič, Genė Arlauskaitė-Remeikienė
*
Skambės: Buivydiškių folklorinio ansamblio „Verdenė“ ir Pilaitės dienos centro folklorinio ansamblio „Pilaitė“ dainos.
Dainuojamąją poeziją atliks: Vanda Sakalauskienė, Vida Valuckienė ir Algimantas Asevičius
*
Bus pristatoma Pilaitės gyventojų ir jos bičiulių kūrybos rinktinė
*
Šventės vedančioji – Dalia Tarailienė
*
Informaciniai rėmėjai: Lietuvos Rašytojų Sąjunga,
Pilaitės šeimos sveikatos namai „Gyda

 

Telefonas pasiteiravimui 8 611 84445


Plačiau apie Poezijos renginius Pilaitėje:


Su Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena!

2011-05-06

 

 

Gegužės 7 d. Lietuvoje žurnalistų pažymima kaip Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena (gegužės 3 d. – Pasaulinė spaudos laisvės diena).
Sveikiname visus su šia žmonijos veikla susijusius Pilaitės profesionalus ir neprofesionalus.
„Pilaitės bendruomenės“ nariai: žurnalistai-profesionalai: Daiva Červokienė (keleto knygų autorė, plačiau: http://www.etnodovilai.lt/?content=73), Algirdas Vaseris (keleto knygų autorius: http://www.pilaitesbendruomene.lt/archyvas_2010.html; http://www.pilaitesbendruomene.lt/garsenybes_siu_laiku.html); Arvydas Ilginis (BTV laidos „Sveikatai ir laimei“ vedėjas); fotoreporteriai: Rasa Stundžienė, Genovaitė Grušienė: neprofesionalai: Antanas Lėckas (dirbęs televizijoje, lituanistas ir publicistas), Lietuvos žaliųjų judėjimo laikraščio „Žalioji Lietuva“ (kompiuterinė versija: http://www.zaliojilietuva.eu/) bendraautoriai: Janina Gadliauskienė, Vytautas Pelakauskas, Angelė Šarlauskienė.
„Pilaitės bendruomenė“ 2004 metų Poezijos pavasarį ir jam skirtą leidinį Pilaitėje dedikavo Lietuviškosios spaudos atgavimo šimtmečiui (plačiau:
http://www.pilaitesbendruomene.lt/doc/pilaites_giesmininkai_2004.pdf).
Vienas iš produktyvesnių Pilaitėje gyvenančių žurnalistų, rašytojų ir aktyvesnių spaudos populiarintojų, keliolikos knygų autorius, „Pilaitės giesmininkų“ leidinio bendraautorius – Mindaugas Peleckis. Daugiau apie jo darbus šioje srityje: http://www.mpeleckis.eu/.
Jei dar nematėte BTV „Karšto vakaro“ laidos (2011 05 04) apie opias žiniasklaidos problemas Lietuvoje, galite pasižiūrėti internete: http://www.youtube.com/watch?v=os9CQiniKX0&feature=related

Su Šv. Velykomis!

2011-04-22

 

 

 

Pavasarinės saulės, vilties ir džiaugsmo
Sulaukus
Šv. Velykų,
Didžiosios prisikėlimo šventės


Linki
Pilaitės bendruomenė

Paukščių ir žmonių gyvenimas prie Pilaitės Balčio ežero

2011-04-22

 

Šalia Pilaitės yra ne tik Salotės, Gilužio visiems žinomi ežerai, bet tarp jų – apžėlęs nendrėmis, viksvomis Balčio (kitų vadinamas Baltiekaus) ežeriukas. Kas pavasarį čia parskrenda daugybė paukščių. Vienus besilankančius vilniečius džiugina paukščių klegesys, kiti gi, susipirko žemes ir statosi gyvenamuosius namus.

 

Plačiau

Įspūdžiai iš akcijos „Darom“ Pilaitėje - 2011 04 16

2011-04-18

 

 

Tenka apgailestauti, kad aplinkos tvarkymo vajai vangiai skverbiasi į pilaitiškių gyvenimo įpročius. Šiukšlinti mėgstama. Ypač daugiabučių Pilaitę teršia rūkoriai išmesdami nuorūkas pro balkonų langus. Nuo jų nedaug atsilieka keturkojų šeimininkai, nesurinkdami savo globotinių ekskrementų. Prastai tvarkosi ir prie ežerų įsikūrę kai kurie gyventojai, pamiršdami, kad jiems privalu apsišvarinti ir tose savo teritorijose, kurios patenka į visuomeninio naudojimo zonas ir nuo kurių dažniausia atsitveriama tvoromis. Ypatingai apšiukšlinama Salotės ežero aplinka. Ji mėgiama ne tik pilaitiškių ir karoliniškiečių, bet ir viso Vilniaus gyventojų, ypač šiltuoju metų laiku.

Plačiau

Pilaitėje balandžio 15 d. svečiavosi Švedijos karalienė Silvija.

2011-04-18

 

(Nuotrauka Tomo Vinicko)

 

Jos Didenybė atvyko į Pilaitės vidurinę mokyklą lydima garbių verslo Lietuvoje ir pasaulyje atstovų. Vizito tikslas – susitikti su MENTOR programos dalyviais. Pilaitės vidurinė mokykla šioje programoje dalyvauja nuo 2007 metų. Karalienė Silvija yra šios programos, kurios kertinis akmuo – apsaugoti jaunus žmones nuo piktnaudžiavimo narkotikais (prie tokių priskiria kūnui ir protui kenkiančios medžiagas: alkoholį, tabaką, vaistus: prieinamus su receptais ir be jų) bei puoselėti sveikos gyvensenos normas, prezidentė. Ji išklausė šios mokyklos moksleivių koncertą, susipažino su MENTOR programoje nuveiktais darbais, negailėdama šiltų žodžių moksleiviams už puikų koncertą ir nuoširdžias šypsenas pasirašė Svečių knygoje.
Šį vizitą plačiai nušvietė žiniasklaida ir išsamiau paviešino MENTOR programos tikslus ( http://www.alfa.lt ).

Daugiau apie MENTOR programą: ( http://www.mentor.lt/lt/apie-mus/mentor-lietuvoje/ ).

2 %

2011-04-07

 

Mieli Pilaitės GYVENTOJAI, mūsų bendruomenės nariai,

 

Paremkite Pilaitės bendruomenę 2 % paramos nuo gyventojų pajamų mokesčio iki šių metų gegužės 1 dienos.
Jūsų skirtas lėšas panaudosime kultūriniams renginiams. Jų Pilaitėje tikrai nėra per daug.
Paramos lauksime iki gegužės 1 d.

Formą (http://www.vmi.lt/formos/pdf/FR0512.pdf) galite užpildyti patys, teikdami VMI deklaracijas apie pajamas, arba apie ketinimus skirti paramą praneškite el. paštu: jangadliauskiene@yahoo.com, tel. 8 611 84445 ir mes su Jumis susisieksime.

----------
Bendruomenės rekvizitai:

PILAITĖS BENDRUOMENĖ
Kodas: 125986858
Adresas: I. KANTO AL., 19-15,
LT-06202 Vilnius
---------
Nuoširdus AČIŪ!


Švaros akcija „Darom 2011“

2011-04-05

 

Mieli Pilaitės gyventojai,

 

Visoje Lietuvoje pavasarinis subruzdimas - visi kas gali pajudėti, eina į talką "Darom". Prisidėdami prie visuotinos apsivalymo šventės balandžio 16 d. (šeštadienį) 10 val. renkamės Pilaitės vidurinės mokyklos stadione. Tvarkysime Pilaitės mišką. Apsitvarkę lauksime pačios gražiausios pavasarinės šventės - šv. Velykų. Ateikite ir dalyvaukite.


Pilaitės bendruomenė
Tel. 8 611 84445
Akcijos "Darom" organizatoriai

Kultūros industrijos ir kūrybinės dirbtuvės Pilaitėje

2011-03-31

 

Daugeliui mažai ar išvis nežinoma apie kultūros industrijas.
Visiškai neseniai paskelbtos Lietuvos kultūros politikos gairės: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/

ir visi kviečiami padiskutuoti:
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/. Beje, savo nuomonę galima pasidalinti ir čia: (http://www.facebook.com kultūros politika: ką daryti? ).
Neseniai šia tema surengta konferencija (Pilaitės bendruomenės atstovės įspūdžiai iš šios konferencijos. Plačiau:)
Netrukus Pilaitėje turėtų atsirasti kultūrinių industrijų rezultatas
– kūrybinės dirbtuvės. Jų iniciatoriaus Andriaus Ciplijausko interviu: http://tv.delfi.lt/video/3pmLP9EM/A

Piligriminė kelionė į Romą – į popiežiaus Jono Pauliaus II paskelbimo palaimintuoju iškilmes

2011-03-28

 

 

Prieš šešerius metus visas pasaulis sulaikęs kvėpavimą skausmingai skaičiavo paskutines popiežiaus Jono Pauliaus II gyvenimo minutes. Milijonai piligrimų, atvykusių atsisveikinti su Šventuoju Tėvu skandavo:„Šventasis, šventasis“. Šio didžiojo Žmogaus nuopelnai nesibaigia. Jis ir toliau vykdo savo gerąją misiją. Gegužės 1 dieną Romoje popiežius Jonas Paulius II bus skelbiamas palaimintuoju. Lietuvos piligrimai ruošiasi dalyvauti šiose iškilmėse. Prisijunkite ir Jūs!

 


Piligriminės kelionės į Romą
2011 04 27 – 05 06 d.
P R O G R A M A
Plačiau

Įspūdžiai iš šv. Juozapo atlaidų šventės Pilaitėje

2011-03-21

 

Kovo 19 d. (Juozapinės) – nepasižymėjo gražiu oru. Visą dieną krito šlapias sniegas. Betgi, nemažai pilaitiškių ir žmonių iš kitur traukė į šv. Juozapo parapijos koplyčią – į šio Šventojo atlaidų šventę Pilaitėje. Mišios koplyčioje ir šventiniai susibūrimai parapijos salėje truko ištisą dieną. Atlaidus pavakary apvainikavo jaunimui skirtos mišios su jaunimo choru Gospel iš šv. Jonų bažnyčios. Kai ir buvo numatyta, pasibaigus jaunimo mišioms, parapijos salėje vyko Pilaitės bendruomenių prisistatymas bei vakarojimas prie laužo, skambant folklorinio ansamblio „Laukis“ muzikai.


Plačiau

Kviečiame apsilankyti visiems pilaitiškiams svarbioje šventėje!

2011-03-14

 

Žiema išvaryta iš Pilaitės

2011-03-14

 

Per Užgavėnes moksleiviai varė Žiemą iš Pilaitės kiemo. Pilaitėje jau tradicija per Užgavėnes vidurdienį rinktis į aikštę prie bažnyčios. Čia suneštos pokalėdinės eglutės pasitarnauja laužui. Kol laužas degė (apie valandą), Žiema ginta iš Pilaitės kiemo.

 

Įspūdžiai iš šių metų Užgavėnių Pilaitėje

LUNI

2011-03-06

 

LUNI kovo 2 d. antrą kartą diskusijai kvietėsi Pilaitės bendruomenės pirmininkę Janiną Gadliauskienę (pirmą kartą 2009 04 23 diskutuota: „Visuomeninės organizacijos kaip alternatyva valdžios institucijoms“ plačiau: http://www.luni.lt

bei straipsnyje: „Žuvo drakonas, tegyvuoja drakonas!“ /Angelė Šarlauskienė. Žalioji Lietuva. 2009 balandis, Nr.4(318), p.12-13. Straipsnis: http://pieva.sapnas.net/318.pdf

 

Šį kartą diskusijoje „Ar rinkimai išspręs savivaldos problemas?“ J. Gadliauskienė dalyvavo su savo pavaduotoju Vytautu Pelakausku.
Plačiau: http://luni.lt

 

Prieita išvadų – reikėtų iš esmės keisti savivaldos įstatymą, kad iš esmės keistųsi gyventojų pagal gyvenamąją vietą gyvenimo kokybė. Rinkimuose turėtų dalyvauti tik konkrečios savivaldos teritorijos kandidatai, kuriuos rinktų tik tos teritorijos gyventojai.
Apie dabartinę rinkimų tvarką taiklūs pastebėjimai: http://luni.lt

Poezijos pavasariui artėjant

2011-02-28

Dėmesio!


Poezijos pavasariui, kuris Pilaitėje turėtų įvykti gegužės pabaigoje,
pradedame tradicinei eilių ir miniatiūrų knygelei rinkti
Pilaitės gyventojų: vaikų, jaunimo ir suaugusių kūrybą.
Lauksime Jūsų eilių ir miniatiūrų iki kovo 25 d. šiuo adresu:
angele.sarlauskiene@gmail.com

Im Memoriam

2011-02-18

Im Memoriam
Justinas Marcinkevičius
(1930-2011)

 

 

NEMARIAJAM MŪSŲ TAUTOS
D A I N I U I

 

Ačiū, Didis Žmogau,
Už pravertą langą,
Pro kurį įspindo vilties Saulė
Ir įsiveržė gaivus laisvės oras.

 

Ačiū, Didysis Šaukly,
Už pasakytą žodį,
Už prikeltą iš užmaršties dainą,
Už teisingą pareigos suvokimą.

 

Ačiū, Didysis Guodėjau,
Už Tavo ramų balsą,
Už tiesos žvilgsnį,
Už glėbį, į kurį priėmei visus.

 

Ačiū, Didis Lietuvi,
Už išartą gimtinės vagą,
Už pražydusią genties obelį,
Už galulaukių saulėtekius ir saulėlydžius.

 

Ačiū – už kuklumą, kantrumą,
Ačiū – už supratingumą,
Ačiū – už tylą ir ramybę,
Ačiū – už atvertą sielą.

 

O dabar – Tautos Dainiau,
tariu Tau – ATLEISK !
Už išdavystę, už pažeminimą,
už veidmainystę ir nemeilę,
Už akmenį – vietoj duonos,
už spjūvį – vietoj šypsenos.
ATLEISK !
Nors manau,
Tu savo kilnumu tai jau padarei...

 

Dalia Tarailienė

Mūsų LAISVĖS kelius prisimenant / Vasario 16-oji

2011-02-16

 

Dalios Tarailienės interviu „Respublikoje“

 

http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/
kitos_lietuvos_zinios/vasario_16oji_turetu_buti_kas_diena

 


DĖMESIO!


Savivaldos rinkimuose po Lietuvos centro partijos vėliava,

Partijos kredo: MŪSŲ NAMAI-LIETUVA,
būdama ne nepartinė, o visuomenininkė,
(apie tai: http://www.aktyvusvilnieciai.lt/)
kandidatuoja
Nr.3
DALIA TARAILIENĖ -
Pilaitės bendruomenės narė,
Lietuvos skautų sąjungos pirmininkė.

 

 

Gyvenimo kredo:
Man gera tik tada,
kai gera aplink esantiems.
To siekiu visą gyvenimą!


LINKIME laimėti!

Įspūdžiai iš būsimų Beepart kūrybinių dirbtuvių pristatymo

2011-02-16

 

 

Plačiau

„Kodėl trukdoma kurti daugiabučių bendrijas?“

2011-02-07

 

 

Vasario 4 d. BTV televizijos laidoje „KARŠTAS VAKARAS“: „Kodėl trukdoma kurti daugiabučių bendrijas?“ pasisakė „Pilaitės bendruomenės“ pirmininkė Janina Gadliauskienė.

 

Laidą galima pasižiūrėti: http://www.youtube.com/watch?v=j-mOtgk7_as&feature=player_embedded

BeePilaitė! Kvietimas į projekto pristatymą

2011-01-28

 

Kviečiame įvairaus amžiaus, įvairių profesijų ir gyvenimo būdo aktyvius ir pozityviai mąstančius Vilniaus gyventojus atvykti į „Beepart“ kūrybinių dirbtuvių, planuojamų įrengti Pilaitės mikrorajone, pristatymo šventę vasario 10 dieną 18val.

 

 

Plačiau

EILĖRAŠTIS SAUSIO 13-ajai
P R I S I M I N T I

2011-01-12

 

 

Dalia Tarailienė 1991-aisias buvo pačiame Sausio 13-osios įvykių sūkuryje. Šia tema gimė ne vienas eilėraštis. Šis „SAUSIO 13-OJI“ publikuotas eilėraščių rinktinėje „Sauja dienų“:

 

Tą naktį šaltą ir žvaigždėtą,
Tą naktį – skambančių dainų,
Tu, Lietuva, buvai padėta
Ant laisvės aukuro kerčių.

 

Pirmiausiai Tavo kūną draskė
Begėdiški pikti balsai.
Paskui, išrengę miesto aikštėj,
Įkibo purvini nagai.

 

Patrankos šūvis, dreba žemė,
O antras šūvis – balsų „Lie-tu-va.“
Nors tankų vikšrai traiškė, ardė,
Bet Tu stovėjai ten viena greta:

 

Ir mažas vaikas, ir senelis,
Ir moteris, visai jauna...
Mums buvo tiktai vienas kelias,
Išlikt tvirtiems, kaip visada.

 

Ir kai, tartum, negyvą kūną,
Jau bandė mest šalin žiauri ranka,
Tau su atodūsiu išsprūdo:
– Aš dar gyva. Aš – Lietuva!

 

Trumpai apie autorę
Dalia Tarailienė – visuomenės veikėja. Buvo Jaunuolių karinės tarnybos reikalų komisijos vadovė. Yra Lietuvos skautų sąjungos tarybos pirmininkė, piligriminių kelionių organizatorė, daugelio pilietinių akcijų sumanytoja ir įgyvendintoja, Pilaitės bendruomenės aktyvistė. Greta rašo eiles, scenarijus, kuria pasakaites, režisuoja ir tuo jos geri darbai Dievui, Artimui, Tėvynei nesibaigia...

 

Autentiški Dalios Tarailienės prisiminimai apie Sausio 13-osios įvykius jau prieinami internete:
http://www.xxiamzius.lt/numeriai/2010/01/15/zvil_01.html

 

2011-01-10

 

Mieli Pilaitės gyventojai!

 

Prieš dvidešimt metų gilus LAISVĖS troškimas neleido likti šio didžio siekio nuošalyje. Jei tą sausio 13-ąją tiesiogiai nebuvome prie Televizijos bokšto, tarpe tos nakties Laisvės gynėjų, tai buvome kartu su jais netiesiogiai.

Praėjus dvidešimt metų po šios Lietuvai ir visam pasauliui lemtingos nakties, galime tiesiogiai pabūti prie Televizijos bokšto ir prisiminti tuos, kurie tada žuvo už kilnius mūsų visų Laisvės troškimus.

Šį trečiadienį (sausio 12-ąją) prie Televizijos bokšto tarp Laisvės gynėjų bus prisiminamas ir Antanas Sakalauskas – Pilaitiškis, mūsų bendruomenės narys, tą lemtingą mūsų tautai naktį atsidūręs po tanku, bet išgyvenęs. Deja, praeitų metų rudenį, sulaukęs 58-rių, išėjo į amžinybę, nors labai troško sulaukti šio jubiliejaus ir kartu su visais sudalyvauti jo paminėjime. Sausio 12-ąją 17val. 30 min. prie Televizijos bokšto bus atliekama Jono Sakalausko muzikinė kompozicija „Noctis“, skirta tėvo Antano Sakalausko atminimui.

 

Kviečiame visus dalyvauti šio visiems reikšmingo jubiliejaus paminėjimo renginiuose, kurie vyks visą savaitę.

 

Plačiau apie Sausio 13 d. skirtus renginius:

http://www3.lrs.lt/pls/inter/sausio_13?p_r=7644&p_k

=1&p_d=105711

 

Naujienų archyvas 2010 m.